Контрол на диабет тип 2

Диабет тип 2 е хронично заболяване, което се характеризира с нарушена способност на организма да регулира и използва глюкозата за енергия. Това води до повишени нива на кръвната захар, което може да има сериозни последствия за здравето. Сред тях са повишен риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания, нервни увреждания, проблеми с бъбреците и зрението. Чрез нашата програма за контрол на диабет тип 2, се стремим да помогнем на пациентите ни да поддържат стабилни нива на кръвната захар и да намалят риска от усложнения, като водят по-здравословен и активен начин на живот.

Специалисти: Участниците в нашата програма за контрол на диабет тип 2 ще бъдат наблюдавани, лекувани и насочвани от следните специалисти: 

  • ендокринолог
  • диетолог
  • кинезитерапевт*
  • клиничен психолог**

 

*включва се в програмата след първия месец

**включа се при необходимост, по преценка на друг специалист

Биоелектричен импеданс анализ: В програмата се включват поетапни измервания с нашия уред InBody270. Той предоставя по-подробен анализ на телесния състав (мускулна маса, мазнини, водно съдържание) чрез оценката на различни области на тялото поотделно. Тези данни ни помагат да изградим персонализирани планове и да следим вашия напредък.

Продължителност: Предлагаме разнообразни опции за продължителност от 1, 2, 3 и 6 месеца, които са адаптирани към индивидуалните нужди и цели на всеки пациент. Програмите включват следния брой физически и online прегледи и консултации:

  • За 1-месечна програма: 4 консултации (1 седмично)
  • За 2-месечна програма: 8 консултации (1 седмично)
  • За 3-месечна програма: 12 консултации (1 седмично)
  • За 6-месечна програма: 18 консултации (1 седмично в първите 3 месеца, след това една на всеки две седмици от 4 до 6 месец)

 

Борбата с диабета не е лесна, но не е и невъзможна. Запишете се в нашата програма и научете как да управлявате диабета, като водите пълноценен и здравословен живот!

Всяка програма започва с консултация при наш специалист

Още програми

Превенция на гръбначните изкривявания при работа в офис

Предоставяме ви стратегии и упражнения, минимизиращи риска от наранявания, за да имате по-дълъг и безопасен спортен живот.

Регулация на артериалната хипертония

Стабилизираме кръвното ви налягане чрез персонализирани методи, хранителен режим и физическа активност.