Овладяване на предиабетни състояния

Предиабетните състояния представляват здравословен проблем, който се характеризира с повишени нива на кръвната захар, които все още не са достатъчно високи, за да бъдат класифицирани като диабет. Тези състояния може да доведат до развитието на  диабет тип 2, сърдечно-съдови заболявания и други здравословни проблеми, ако не се контролират навреме. Програмата „Овладяване на предиабетни състояния“ е създадена да помогне на хората с предиабет да вземат контрол над своето здраве. Основната цел на програмата е да предостави на пациентите необходимите знания и умения, за да подобрят своя начин на живот чрез хранене и физическа активност, и да предотвратят прогресията на заболяването.

Специалисти: Участниците в нашата програма ще бъдат наблюдавани, лекувани и насочвани от следните специалисти: 

  • ендокринолог
  • диетолог
  • кинезитерапевт
  • клиничен психолог*

 

*включа се при необходимост, по преценка на друг специалист

Биоелектричен импеданс анализ: В програмата се включват поетапни измервания с нашия уред InBody270. Той предоставя по-подробен анализ на телесния състав (мускулна маса, мазнини, водно съдържание) чрез оценката на различни области на тялото поотделно. Тези данни ни помагат да изградим персонализирани планове и да следим вашия напредък.

Продължителност: Предлагаме различни варианти за продължителност – 2, 4 или 6 месеца, които са внимателно структурирани, за да отговорят на индивидуалните нужди и цели на всеки пациент. Предвиденият брой физически и online прегледи и консултации е следният:

  • За 2-месечна програма: 8 консултации (1 седмично)
  • За 4-месечна програма: 14 консултации (1 седмично в първите 3 месеца, след това 1 на две седмици за 4-тия месец)
  • За 6-месечна програма: 18 консултации (1 седмично в първите 3 месеца, след това 1 на всеки две седмици от 4 до 6 месец)

 

Действайте своевременно и предотвратете развитието на диабет. Присъединете се към нашата програма и се ангажирайте със своето здраве, преди да стане неотложно!

Всяка програма започва с консултация при наш специалист

Още програми

Възстановяване след гестационен диабет

Включваме персонализирани планове както за кърмещи, така и за некърмещи майки, които целят регулиране на кръвната захар.

Овладяване на ниска кръстна болка

Предлагаме ви конкретни и действащи решения за облекчаване на болката и възстановяване на мобилността.