Регулация на артериалната хипертония

Артериалната хипертония, известна още като високо кръвно налягане, може да доведе до сериозни сърдечно-съдови усложнения, ако не се контролира ефективно. Нашата програма “Регулация на артериалната хипертония” е специално разработена, за да подпомага хора с хипертония или тези с повишен риск от развитие на състоянието. Чрез тази програма ние насърчаваме хипертониците да приемат устойчиви промени в начина на живот, включително здравословен хранителен режим и редовна физическа активност, за да стабилизират и контролират своето кръвно налягане.

Специалисти: Участниците в програмата ще бъдат наблюдавани, лекувани и насочвани от следните специалисти: 

  • кардиолог
  • диетолог
  • кинезитерапевт
  • клиничен психолог*

 

*включа се при необходимост, по преценка на друг специалист

Биоелектричен импеданс анализ: В програмата се включват поетапни измервания с нашия уред InBody270. Той предоставя по-подробен анализ на телесния състав (мускулна маса, мазнини, водно съдържание) чрез оценката на различни области на тялото поотделно. Тези данни ни помагат да изградим персонализирани планове и да следим вашия напредък.

Продължителност: Предлагаме различни варианти за продължителност – 2, 4 или 6 месеца, които са внимателно структурирани, за да отговорят на индивидуалните нужди и цели на всеки пациент. Предвиденият брой физически и online прегледи и консултации е следният:

  • За 2-месечна програма: 8 консултации (1 седмично)
  • За 4-месечна програма: 14 консултации (1 седмично в първите 3 месеца, след това 1 на две седмици за 4-тия месец)
  • За 6-месечна програма: 18 консултации (1 седмично в първите 3 месеца, след това 1 на всеки две седмици от 4 до 6 месец)

 

Високото кръвно налягане може да бъде под контрол. Запишете се в нашата програма и работете заедно с нашия екип, за да въведете промени в своя начин на живот, които ще подсилят здравето на вашето сърце и тяло!

Всяка програма започва с консултация при наш специалист

Още програми

Контрол на диабет тип 2

Ще ви помогнем да поддържате стабилни нива на кръвната захар, чрез персонализирани планове за хранене и физическа активност.

Възстановяване след гестационен диабет

Включваме персонализирани планове както за кърмещи, така и за некърмещи майки, които целят регулиране на кръвната захар.