Рехабилитация след прекаран миокарден инфаркт

Миокардният инфаркт (известен още като “сърдечен удар”) е животозастрашаващо заболяване,  което се появява, когато части от сърдечния мускул загинат, вследствие на сериозно нарушение на количеството кръв, което постъпва до тях. Налага спешна хоспитализация и изисква специфично лечение. Освен спад на физическите възможности, негативно се повлиява и психо-емоционалния тонус на пациентите. След овладяване на състоянието и излизане от болницата, от изключителна важност е провеждането на рехабилитация, която цели пациентът да бъде информиран какво му се е случило, и мотивиран да възвърне нормалнията си начин на живот. Нашата програма за рехабилитация след прекаран миокарден инфаркт обхваща пациентите от II-ри (пациенти непосредствено след изписване), III-ти (амбулаторни пациенти) и IV-ти етап (пациенти в дългосрочна поддръжка).

Специалисти: Пациентите след прекаран миокарден инфаркт ще имат възможността да работят в тясна връзка с:

  • кардиолог
  • кинезитерапевт
  • клиничен психолог*

 

*включа се при необходимост, по преценка на друг специалист

 

Ще бъде изготвена и индивидуална програма със специфични упражнения, които ще са пряко съотнесени към индивидуалното състояние на пациента и надграждани с времето.

Биоелектричен импеданс анализ: В програмата се включват поетапни измервания с нашия уред InBody270. Той предоставя по-подробен анализ на телесния състав (мускулна маса, мазнини, водно съдържание) чрез оценката на различни области на тялото поотделно. Тези данни ни помагат да изградим персонализирани планове и да следим вашия напредък.

Продължителност: Предлагаме едномесечни, двумесечни и тримесечни програми. Всяка от тях е персонализирана и гъвкава, съобразена с индивидуалните нужди и възможности на пациента. Програмите включват следния брой физически и online прегледи и консултации:

  • За 1-месечна програма – 4 консултации (по една седмично)
  • За 2-месечна програма – 8 консултации (по една седмично)
  • За 3-месечна програма – 12 консултации (по една седмично)

 

Нормалната функция на сърцето е от изключително значение за качеството на живота ви! Макар и пострадало, след прекаран миокарден инфаркт, то може и трябва да бъде поетапно натоварвано, за да възвърне отново пълният си капацитет. Ако ви е сполетяла бедата от сърдечен удар и ви е необходима насока, дългосрочна и надграждана с времето грижа, то нашата програма и специалисти са тук за вас! 

Всяка програма започва с консултация при наш специалист

Още програми

Лечение на хроничен колит

Стремим се да облекчим симптомите и да подобрим функцията на червата ви чрез индивидуален хранителен режим.

Овладяване на синдрома на раздразненото дебело черво

Предоставяме ви персонализирани насоки за хранене и управление на стреса, които да облекчат вашите симптоми.