Хранителен режим при дислипидемия

Дислипидемията е състояние, характеризиращо се с нарушение на липидния (мазнинния) профил в кръвта, като може да включва високо ниво на “лошия” LDL холестерол, ниско ниво на “добрия” HDL холестерол и високи триглицериди. Този дисбаланс увеличава риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания, инсулт и други свързани състояния. Програмата „Хранителен режим при дислипидемия“ е разработена, за да помогне на хората с дислипидемия или на тези, които са изложени на риск, да управляват и контролират своите липидни нива чрез балансирана диета и движение.

Специалисти: Участниците в нашата програма ще бъдат наблюдавани, насочвани и лекувани от следните специалисти:

  • кардиолог
  • диетолог
  • кинезитерапевт
  • клиничен психолог*

 

*включа се при необходимост, по преценка на друг специалист

Биоелектричен импеданс анализ: В програмата се включват поетапни измервания с нашия уред InBody270. Той предоставя по-подробен анализ на телесния състав (мускулна маса, мазнини, водно съдържание) чрез оценката на различни области на тялото поотделно. Тези данни ни помагат да изградим персонализирани планове и да следим вашия напредък.

Продължителност: Предлагаме три варианта за продължителност – 2, 4 и 6 месеца, които са разработени да съответстват на личните нужди и цели на всеки пациент. Включват се следния брой физически и online прегледи и консултации:

  • За 2-месечна програма: 8 консултации (1 седмично)
  • За 4-месечна програма: 14 консултации (1 седмично през първите 3 месеца, след това 1 на две седмици за последния месец)
  • За 6-месечна програма: 18 консултации (1 седмично през първите 3 месеца, след това 1 на всеки две седмици от 4 до 6 месец)

 

Подобрете своето здраве и балансирайте липидите в кръвта. Запишете се в нашата програма и вземете първата стъпка към по-здраво сърце и дълголетие!

Всяка програма започва с консултация при наш специалист

Още програми

Овладяване на ниска кръстна болка

Предлагаме ви конкретни и действащи решения за облекчаване на болката и възстановяване на мобилността.

Овладяване на предиабетни състояния

Предотвратяваме развитието на диабет, като ви предоставяме ефективни средства за контрол на кръвната захар.