Хранителен режим при инсулинова резистентност

Инсулинова резистентност е състояние, при което клетките на организма са устойчиви към ефектите на инсулина хормон от съществено значение за регулирането на кръвната захар. Нарушенията в този процес могат да доведат до метаболитни проблеми, включително преддиабет и диабет тип 2. Целта на нашата програма е да насочи хората с инсулинова резистентност към дългосрочни и устойчиви промени в хранителния режим и физическата активност, чрез които да подобрят инсулиновата чувствителност и общото си здравословно състояние.

Специалисти: Програмата се реализира съвместно с екип от специалисти, в това число:

  • ендокринолог
  • диетолог
  • кинезитерапевт*
  • клиничен психолог**

 

*включва се в програмата след първия месец

**включа се при необходимост, по преценка на друг специалист

Биоелектричен импеданс анализ: В програмата се включват поетапни измервания с нашия уред InBody270. Той предоставя по-подробен анализ на телесния състав (мускулна маса, мазнини, водно съдържание) чрез оценката на различни области на тялото поотделно. Тези данни ни помагат да изградим персонализирани планове и да следим вашия напредък.

Продължителност: Програмата е гъвкава и предлага разнообразни варианти за продължителност – 1, 2 и 3 месеца, които да отговарят на различните потребности и желания на участниците. Опциите включват следния брой физически и online прегледи и консултации:

  • За 1-месечна програма: 4 консултации (1 седмично)
  • За 2-месечна програма: 8 консултации (1 седмично)
  • За 3-месечна програма: 12 консултации (1 седмично)

 

Инсулиновата резистентност е състояние, което изисква непрекъснат мониторинг. Не отлагайте възможността да подобрите вашата инсулинова чувствителност и общото си здравословно състояние!

Всяка програма започва с консултация при наш специалист

Още програми

Регулация на артериалната хипертония

Стабилизираме кръвното ви налягане чрез персонализирани методи, хранителен режим и физическа активност.

Възстановяване след гестационен диабет

Включваме персонализирани планове както за кърмещи, така и за некърмещи майки, които целят регулиране на кръвната захар.